In vergelijking met traditionele houtkachels of open haarden is de verbranding van bio-ethanol over het algemeen geurarm. Bio-ethanol is een gedenatureerde alcohol die wordt gebruikt als brandstof voor biohaarden. Het verbrandingsproces van bio-ethanol produceert doorgaans een schone vlam zonder rook, roet of as. Dit betekent dat er geen typische rookgeur of geur van verbrand hout is die geassocieerd wordt met traditionele haarden.

Dat gezegd hebbende, bio-ethanol heeft van nature een lichte geur, vergelijkbaar met de geur van alcohol. Bij het aansteken van de biohaard kan er een tijdelijke geur zijn, maar deze neemt meestal snel af. Het is belangrijk om te benadrukken dat de geur van bio-ethanol minimaal en vaak niet storend is, vooral in goed geventileerde ruimtes.

Het is echter mogelijk dat sommige bio-ethanolproducten een geurstof bevatten om een aangename geur te creëren tijdens het branden. Dit kan variëren afhankelijk van het merk en het type bio-ethanol dat je gebruikt. Als je de voorkeur geeft aan een geurloze ervaring, kun je specifiek zoeken naar geurvrije bio-ethanol of producten zonder toegevoegde geurstoffen.

Het is altijd raadzaam om de instructies en specificaties van de fabrikant te raadplegen met betrekking tot het gebruik van bio-ethanol en om te zorgen voor een goede ventilatie in de ruimte waarin de biohaard wordt geplaatst.